Tips

Forlæng levetiden af din bådmotor

Her er nogle tips til hvordan du forlænger livstiden på din bådmotor. 

1. Kontrol af motorolien / skift af motorolien og oliefilter

- Det er vigtigt at du engang imellem tjekker oliepinden på din motor. Olien skal være pæn og ren og være imellem minimum og maksimum på oliepinden. Hvis der er spåner eller olien er grumset så bør du få skiftet olien. Vi anbefaler at motorolien og oliefilteret som minimum bliver skiftet en gang om året. Kontakt os evt for gennemgang af din motor. 

2. kontrol af gearolie / skift af gearolien

- Gearolien er en anden olie som man skal være opmærksom på at tjekke. På gear-benet/gearkasse af din motor sidder der en niveauskrue, denne niveauskrue kontrollere du ved at skrue ud på en plan flade og så skal olien løbe langsomt ud. Hvis olien er grumset eller du ikke kender tidspunktet på sidste skift så bør du få skiftet olien. 

3. Kontrol af impeller / skift af impeller

- Impeller kan du tjekke ved at kontrollere kølestrålen/udstødning på din motor. Her er det vigtig at der er en tydelig og jævn kølestråle / vand ud af udstødningen. Såfremt der ikke er en jævn kølestråle eller vand ud af udstødningen skal impeller udskiftes/kontrolleres. Vi anbefaler IKKE at du selv forsøger at skifte impeller. 

4. Vinterkonsevering

- Vi anbefaler at du får vinterkonseveret din motor for at undgå korrosion samt frostsprænginger i motor. Kontakt os for et uforpligtende tilbud. 

5. Service

- Vi anbefaler at du som minimum får serviceret din motor en gang årligt.